16. mrt, 2021

Keurmerk Vechtsportautoriteit: Vraag het aan via de website van de VA.

Keurmerk Nederlandse Vechtsportautoriteit: Vraag het aan via de website van de VA. https://www.vechtsportautoriteit.nl/

Vechtsportscholen kunnen vanaf nu het Keurmerk Vechtsportautoriteit aanvragen via de website van de VA.

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. Zij dragen de waarden van de vechtsport uit naar een breed publiek. Bovendien trainen zij de kampioenen van morgen. Ze zijn het fundament van de vechtsport. Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en les geven. Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af.

Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen. Het is een initiatief van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, gesteund door het ministerie van VWS, NOC*NSF Centrum Veilige Sport, en alle sportbonden die zich bezighouden met kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Bij het ontwikkelen ervan zijn ook sportschoolhouders en deskundigen van gemeenten betrokken.

In deze clip zie je de eerste houders van het Keurmerk, sportscholen die hebben geholpen met het ontwikkelen en testen van de aanvraagprocedure: Mejiro Gym Amsterdam, SB Gym Utrecht, Tabonon Gym, CSA Holland, Fightgame Academy, Mejiro Gym Heerhugowaard, Yamato Gym en Sokudo Gym.

Heb jij een vechtsportschool? Vraag het Keurmerk dan ook aan voor jouw gym! Kijk op www.vechtsportautoriteit.nl/keurmerk voor alle informatie en het aanvraagformulier.

https://www.youtube.com/watch?v=pjdCxEL170o